• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
Hava Durumu
Takvim
Mirliva Yiğit
yigit1016@outlook.com
Vatansız Sol Mu? O Da Ne?
17/09/2018

Vatan, hani şu sınırları olan toprak parçası; fazla büyütülmemesi gereken yer. (Mi?) 

 

Modernleşme adı altında insanların köle yapıldığı, hasta edildiği hatta Türk insanını bir tarafın Araplaştırmaya bir tarafın da Avrupalaştırmaya çalıştırdığı ama hiç kimsenin Türk insanını özüne döndürmeye çalıştırmadığı dönemde vatan denilen kimsesizlerin kimsesi, özgürlük bayrağının simgesi olan yerin çoğu kişi tarafından anlamsız, gereksiz ve boş olarak yorumlanması normaldir.

 

Lakin bilinmelidir ki vatan yalnız toprak parçasından ibaret değildir. Vatan, gerçek bir vatanseverin ilk aşkıdır. Öksüz, yetim çocuklara anadır, babadır. Emekçi insanların ekmeğidir. O muzaffer askerlerin evidir. Kanla sulanan yerdir. Ve o kanla sulanan toprakta kanla oluşan bayrağın dalgalandığı yerdir vatan. Hal böyle iken globalleşme adı altında, ABD ve AB ‘nin sosu olan bölücü, vatansız  “sol”un vatanı boş bir şeymiş gibi göstermesi çok doğaldır.

 

Amerika’nın sosu olan “sol” öyle ileri gitti ki bu dönemlerde, Kurtuluş Savaşı yıllarında kurulan Mavri Mira cemiyetini bu sefer Karadeniz’de canlandırıp Mavri Thalassa isminde örgüt kurdular. Sözde 19 Mayıs 1919’da 353.000 Rum’a soykırım uygulamışız. Bu da yeni dönem akımı. İlk başta da Ermeni sözde soykırımı vardı. Buralar hep Rumların Ermenilerinmiş. Gülelim mi ağlayalım mı? Dillerinden düşürmedikleri emperyalizm kelimesinin babası olan ABD’ye çok güzel yaranmaya çalışıyorlar. Sol bu değildir asla! Devamı da var, (sözde) savundukları Mustafa Suphi’nin bile ne kadar vatansever, milli bir sosyalist olduğunu gizlemeye çalışıyorlar, görmezden geliyorlar. Ama şunu unutuyorlar, Uğur Mumcu’nun dediği gibi: “ Bu ülkede sol, Atatürkçülüğü ve Türk milliyetçiliğini göz ardı etmeye devam ettiği sürece asla başarılı olamayacaktır.”

 

Bizler birer Türk Solcusu olarak her daim Sultan Galiyev’in yaktığı Milli Sosyalizm meşalesini elimize alıp Mustafa Kemal Paşa’nın bağımsızlık yolunda yürüyeceğiz. Elbet vatana ve Türk Solu’na ihanet eden bölücü Sol tarihten büyük bir darbe alacaktır. Çünkü,  bu vatan binlerce yıllık bir çınardır ve Türk toplumu geçmişten beri bilimsel bir ad olarak Sosyalizm ismi konulmasa da hep sosyalist ve milliyetçi olmuştur. Bu durum Sultan Galiyevler, Neriman Nerimanovlar, Mustafa Suphiler ve daha niceleri ile birer teori üzerine oturtulmuştur ve Kemal Paşa’nın bizlere bıraktığı bu vatan ve devrimci ilkeleri ile binlerce yıllık Türk vatanında tekrardan milli bir sol ve sosyalizm olacaktır. Tarih, hainleri en karanlık sayfasına yazar. Sol’a ihanet eden bu hainleri de tarihin en karanlık sayfasına yazacaktır. Eminim.



705 kez okundu. Yazarlar

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın

Yazarın diğer yazıları

Mistisizm Felsefesi - 25/11/2019
Mistisizm Felsefesi - Mirliva Yiğit
Balıklar Sınır Dinlemez Gülüm - 22/09/2019
Balıklar Sınır Dinlemez Gülüm - Mirliva YİĞİT
Hanginiz Eftim? - 11/10/2018
Hanginiz Eftim? - Mirliva Yiğit