• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
Hava Durumu
Takvim
Mirliva Yiğit
yigit1016@outlook.com
Hanginiz Eftim?
11/10/2018

 Bu aralar çoğu yerde “milliyetçi” videolar görüyorum. Üstlerde asker, polis kamuflajı; ellerde bozkurt; yüzlerde ise bir ton makyaj( buradaki makyaj sadece kadınlar için anlaşılmasın)! Böyle devam edelim. Şarkılarla, türkülerle gaza gelelim, şuralar bizimdi tekrar alacağız diyelim, Türk’ün Türk’ten başka dostu yoktur geri kalan gavurdur diyelim. Bu şekilde vatanımızı kurtaracağımıza emin olabilirsiniz!

 

Konudan konuya atlamış gibi olmasın şimdi size Eftim’den bahsedeceğim, Papa Eftim’den. Papa Eftim Anadolu’da, Kurtuluş Savaşı döneminde yaşamış Ortodoks Kilisesi’nde görev yapan bir Rum papazdı. Anadolu ve Trakya işgale ve ilhaka uğradığında çoğu Rum Ortodoks Kilisesi Yunan Ordusu’na destek vermiş, onlar adına ayinler düzenlemiş ve propagandalar yapmıştır. Ne gariptir ki İncil’de İsa Mesih “ Ne mutlu barışı sağlayanlara. Çünkü, onlara Tanrı’nın oğulları denecek.” dediği halde İsa’ya uyduğunu söyleyen papazlar ve onlara inanlar işgal ordularına destek vermiştir. Hatta Fener Rum Patrikhanesi tüm dünyaya şu beyannameyi okumuştur:” Canavar, zalim Kemalistlerin zulmünden, biz Hristiyanları kurtarmaya geliniz! Ankara’daki zehirli yuvalarını yıkmak için acele ediniz!"

O zaman Anadolu’da sözü geçen papazlardan biri de Papa Eftim’di. İşgal orduları ve İstanbul patriği Eftim’e propaganda yapması için çağrıda bulunmuştur. Sonuç?

 

Papa Eftim bu çağrıyı reddederek “ Ben Türk dostu değilim. Türk oğlu Türk’üm.” demiştir ve ardından Anadolu’nun dört bir yanında Ortodoks kardeşlere vaazlarda bulunarak bunun bir işgal olduğunu, İncil öğretilerinin savaş açana karşı çıktığını ve bu yüzden Türk Ordusu’nun yanında olmaları gerektiğini söylemiştir. Devamında şöyle devam eder Papa: “ Düşmanlarımızın her şeyi var ancak bizim silah ve cephanemiz yok fakat göğsümüzde imanımız var. Mutlaka kazanacağız. Yaşasın muzaffer Türk Ordusu.”  Mustafa Kemal Paşa da Papa Eftim hakkında şunu söylemiştir: “ Baba Eftim, bize bir ordu kadar yardım etti.”

 

Şimdi diyeceksiniz ki, yukarda yazdığın ile ne alakası var Papa Eftim’in? Hani ellerinde bozkurt, yüzlerinde makyaj bizi kurtaracak “milliyetçi” Türk genci var ya, işte onlar, aslen Rum olsa da “ Ben Türk’üm” diyen Papa Eftimler gibi olabilecekler mi? Hiç sanmıyorum. Çünkü, onlar için milliyetçilik bir iki gaz veren müzik, elde bozkurt, üstte asker kıyafeti ve birkaç Türkeş, Yazıcıoğlu sözünden ibaret. Bu milliyetçilik değil şovdur. Bu yapılan Türk milletine yerleşmiş kanserli hücrelerdir. Bütün Türk gençlerinden bu tür artistik milliyetçi düşünceyi söküp almalı yerine Papa Eftim’in yaptığı gerçek milliyetçi düşünceyi ve vatanperverliği aşılamalıyız.

Yaşasın Muzaffer Türk Devleti ve Türk Ordusu!

 

Mirliva YİĞİT 



1099 kez okundu. Yazarlar

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın

Yazarın diğer yazıları

Mistisizm Felsefesi - 25/11/2019
Mistisizm Felsefesi - Mirliva Yiğit
Balıklar Sınır Dinlemez Gülüm - 22/09/2019
Balıklar Sınır Dinlemez Gülüm - Mirliva YİĞİT
Vatansız Sol Mu? O Da Ne? - 17/09/2018
Mirliva Yiğit - Vatansız Sol Mu? O Da Ne?