• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
Hava Durumu
Takvim
Devrim Tankut
kamywnwa@gmail.com
Neden Bu Kadar Önemli?
30/03/2019

 Bu satırları yazarken henüz 31 Mart Yerel seçimleri gerçekleşmedi. Seçim sonuçları bu defa istediğimiz gibi mi olur, yoksa yine bir hayal kırıklığıyla mı bitecek, hep birlikte göreceğiz.

Her seçim olduğu gibi bu seçimde de Cumhurbaşkanı Erdoğan meydanlardaydı. Türk demokrasi tarihinde ilk kez bir cumhurbaşkanı yerel seçimlerde meydanlara indi. Sanıyorum bu durum ülkede kimseyi şaşırtmamıştır. Erdoğan, yerel seçimleri, yerel seçim havasından çıkarma gayreti üzerine düştü. Böyle yapmalıydı ki adaylar kendi isminin gölgesinde kalsın, halk Erdoğan’ı seçtiğini sansın. Hemen her seçimi bir şekilde kazanmasını bilen Erdoğan, bu seçimde de olayı bir beka meselesine götürerek adeta bir genel seçim havası yaratmış durumunda. Bu seçimi çok önemsiyor, kaybetmekten korkuyor. Herkes gibi…

Çünkü biliyor ki görünen vaziyette AKP’nin MHP’ye ihtiyacının olduğu gün gibi açığa çıktı. Bu seçimde de buna rağmen kaybedeceği  kritik büyük şehirler olursa, artık siyasetteki ömrünü tamamlamaya başladığını, gücünün ve otoritesinin artık sürekli artmadığını iyiden iyiye hissetmeye başlayacaktır. Yeni kurulacak bir sağ parti söylentileri de şimdiden kulislerde dolaşmaya başladı.

Erdoğan güçlü, Erdoğan başarılı ve aynı zamanda kontrol sahibi.  Tüm bu pozitif durumlar belki de onun kaybetmeye alışık olmadığını, kaybetmeye tahammülünün olmadığını ortaya koyuyor. Buruk galibiyetler olsun ya da olmasın, görüldü ki kazanınca yaptığı taktikler onu hep bir şekilde zirvede tuttu. Peki kaybedince? Kendinin yarışmadığı bir yarışta kaybetmek ilk kez yaşayacağı bir durum olsa gerek… Bunu bildiği ve bununla yüzleşmek istemediği için de sinirli ve aynı zamanda hırslı.

İşte bu yüzden Erdoğan, bu seçimleri “gereğinden fazla” önemsiyor.

Bu yüzden bir “beka” meselesi haline getirdi.

 

Seçime dair notlar:

*Nurcu çevre Demokrat Partiyi destekleme kararı aldı.

*Türkeş’in eşinin ve BBP Gölbaşı adayının desteği Mansur Yavaş’a. (Mansur Yavaş’ın Ankara’da siyaset dışı bir etkisi var.)

*Muhalif seçmen genel olarak İstanbul ya da Ankara’dan birini almaya razı.

*Cumhur İttifakı’nın ortak katılmadığı yerlerde adaylar arasında ciddi ayrılıklar mevcut. Bu da tabanların kaynaşmasını engelliyor.

*Yerel seçimlerde en çok kadın aday çıkaran parti BTP…


877 kez okundu. Yazarlar

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın

Yazarın diğer yazıları

SİYASAL İSLAMCILAR TUTARSIZ MI GELİŞİMCİ Mİ? - 12/12/2020
SİYASAL İSLAMCILAR TUTARSIZ MI GELİŞİMCİ Mİ? - Devrim TANKUT
Doğruluk, İyilik ve Kötülük - 25/10/2020
Doğruluk, İyilik ve Kötülük - Devrim Tankut
Hangi Kürtler? Hangi Sorunlar? - 05/09/2019
Hangi Kürtler? Hangi Sorunlar? - Devrim Tankut
Düzen ve Sonuçları - 08/02/2019
Düzen ve Sonuçları - Devrim Tankut
Sabiha Görkey - 11/12/2018
Sabiha Görkey - Devrim Tankut
Solun Sancıları - 11/12/2018
Solun Sancıları - Devrim Tankut
Ulusal Solun Hengamesi - 29/09/2018
Devrim Tankut Ulusal Solun Hengamesi